Vreau să vă povestesc aici despre o anumită nevoie a femeii însărcinate, foarte puțin vehiculată și foarte puțin discutată.

Această transformare specifică a unei femei însărcinate este regresia psiho-emoțională care se instalează aproximativ în luna a 3-a de sarcină. Odată cu ea, femeia însărcinată  începe să fie mai dezorganizată (în exterior), un pic mai visătoare, mai orientată către interior și către propriile instincte.

Regresia psiho-emoțională are rolul de a lăsa instinctele să se dezvolte și să se exprime pentru buna funcționare a sarcinii, dar și pentru buna desfășurare a nașterii. Ca urmare, după naștere, proaspăta mămică va putea comunica instinctual și non-verbal cu puiul tocmai născut.

Însoțirea femeii însărcinate în pregătirea pentru naștere

Datorită acestei transformări naturale și sănătoase din timpul sarcinii, transformare pe care nu o poate controla, femeia însărcinată are nevoie să fie însoțită de un specialist prenatal matern, adică o femeie care să vorbească în limba maternă.

Abordez acest subiect pentru că din ce în ce mai multe cliente cu care lucrez online pe gimnastică și yoga prenatală sunt românce însărcinate, care locuiesc în Bruxelles sau Londra sau în alte orașe din Europa. Nevoia lor este de însoțire în limba maternă, adică de o persoană care să vorbească în limba în care au primit ele, ca bebeluși, îngrijire de la propria mamă. Asta înseamnă limba maternă.

În timpul travaliului și la naștere este de asemenea foarte important ca doula sau moașa care ghidează, asistă și supraveghează travaliul să vorbească pe cât posibil în limba maternă.

Pentru tine care este limba maternă? Dacă mama ta, când erai mică, ți-a vorbit în limba engleză sau în limba germană, este foarte posibil ca limba ta maternă să nu fie limba română, ci limba aceea în care ți-a vorbit mama ta.

Conectarea la distanță cu mamele din toată lumea

Importanța acestei regresii emoționale și importanța nevoii mamei însărcinate de a primi însoțire și îngrijire în limba maternă poate fi conștientizată de cât mai mulți specialiști. Iată cum online-ul și, într-o anumită măsură, pandemia, au ca efect pozitiv dezvoltarea aceasta a ghidajului, a conectării și chiar a îngrijirii medicale de la distanță. Se facilitează astfel interacțiunea cu mamele care locuiesc în alte părți și mesajul în limba maternă poate ajunge acolo unde trebuie, indiferent unde suntem.

Invit specialiștii la următorul meu curs de specializare în gimnastică prenatală și masaj prenatal care va avea loc în decembrie, cu o ediție specială și cu o reducere de 25% la ambele cursuri online. Vor fi patru zile foarte intensive de practică și informații. Toate trucurile pe care le-am achiziționat în 15 ani de activitate vi le dăruiesc cu mare drag! Pe site-ul ProNataliTa și pe pagina de Facebook veți găsi informații despre aceste cursuri.

Sper că v-am inspirat și v-am adus ceva noutăți din sfera prenatală și vă aștept cu drag la cursurile mele!