Loading...
Gimnastica prenatala2021-03-16T15:59:12+00:00

Gimnastica Prenatala

DE CE ESTE BINE SA FACEM GIMNASTICA DE-A LUNGUL PERIOADEI DE SARCINA?

Prin gimnastica ne construim si ne mentinem conditia fizica indiferent daca ne aflam in postura de viitoare mamici sau nu.
Avand conditie fizica buna, ne simtim mai active, mai vesele, avem controlul castigului in greutate normal din timpul sarcinii si astfel consolidam starea de bine esentiala pentru fiecare dintre noi.

Cu ajutorul exercitiilor de gimnastica circulatia sangelui este facilitata, copilasul primeste mai multe substante nutritive si oxigen, iar toxinele sunt mult mai bine eliminate.

Prof. Dr. Virgiliu Ancar specifica in cartea de Obstetrica adresata viitorilor medici : „In timpul travaliului, efortul depus de mama este impresionant, fiind comparabil cu o ascensiune la 2000 m sau alergarea unui maraton. Efortul depus este deosebit de mare, in special daca este un efort depus fara antrenament, organismul femeii pregatindu-se din mers si trebuie sa se adapteze rapid necesitatilor crescute.

De aici rezulta importanta deosebita a unei pregatiri a mamei pe tot parcursul sarcinii, cu efectuarea exercitiilor de respiratie si pregatirea psihologica a acesteia. […] Adaptarile materne in travaliu sunt pregatite de adaptarile organismului matern pe tot parcursul sarcinii.”

Urmand un program special conceput pentru gravide, vei exersa pozitii de travaliu, dar si metode de respiratie ce te vor ajuta in acele momente unice sa fii puternica si pregatita pentru a-ti intampina cu bucurie „sufletelul” mult asteptat.

Inainte de inceperea orelor de gimnastica, trebuie sa ai acordul medicului obstetrician.

Programul ProNataliTa este realizat special pentru perioada de sarcina si contine exercitii directionate pentru prevenirea si combaterea „efectelor” neplacute ale transformarilor specifice sarcinii cum ar fi:

Toate aceste exercitii sunt inglobate intr-un program cu durata de o ora la care pot participa mai multe gravide o data si sunt coordonate de Ramona Rosu, fiziokinetoterapeut, absolventa al Facultatii de Medicina „Carol Davila”, Bucuresti cu formare Lamaze, Paramana Doula si Spinning Babies.

Poti incepe acest program dupa implinirea primului trimestru de sarcina, cand nidatia fatului este completa.

 ?????? ???????????? ?? ??????? ?? ?????????? ????????? ???? ??????? ??????? ????????? ?????????!!!

Medicul care iti supravegheaza evolutia sarcinii ne asigura ca: lungimea colului este mai mare de 3 cm si este inchis, placenta este la distanta de col, sarcina in evolutie normala, tensiunea arteriala materna normala.

Inainte de clasa dorita te rog sa te inscri online in acest calendar:
https://www.supersaas.com/schedule/pronatalita/inscrieri

Pentru clasele online sa iti trebuiasca un laptop/tableta/telefon cu aplicatia www.zoom.us instalata, un echipament sport lejer, o saltea/izopren/yoga mat (poate fii inlocuita cu o paturica), o minge fitball (poate fii inlocuita cu un scaun), gantere de 0,5/1 kg (pot fii inlocuite cu 2 sticle cu apa de 0,5/1l) si un pahar mare cu apa.

Pentru clasele fizice in Brasov iti trebuie un echipament sport lejer si un prosopel.

Plata se face prin transfer bancar dupa inscriere in sistemul de programari: https://www.supersaas.com/schedule/pronatalita/inscrieri, in contul: RO06INGB0000999909631836
Beneficiar: SC Souplesse & Sante Club SRL
Pentru mai multe detalii, trimite-mi e-mail la pronatalita@gmail.com

Te astept cu mare drag,
Ramona Rosu

Este necesara inscrierea in calendarul de programari: https://www.supersaas.com/schedule/pronatalita/inscrieri
Plata abonamentelor si a cursurilor se achita prin transfer inter/bancar in contul societatii  SC Souplesse & Sante Club SRL , reprezentata prin Ramona Rosu,
Cont: RO06INGB0000999909631836 Bancă: ING Bank, in baza facturii primite prin e-mail.
Inscrie-te aici!

Tarife:

– 1 clasa – 40 lei

– abonamentul de 4 sedinte – 145 lei, valabil 30 zile calendaristice

– abonamentul de 10 sedinte – 320 lei, valabil 45 zile calendaristice

Vezi Tarife

Articole Recente

Formular de contact

    Nume si prenume:*

    Email:*

    Numar telefon:*

    Mesaj:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]